“כי זה מסקרן אותי!” – בואו תשמעו על פרויקט חקר מעניין בכיתה ט
מאת : רפאלה בלס
מהו הקשר בין הייטק חינוך ואקולוגיה, יודעים?
איך אפשר להפוך את כוכב הלכת נוגה – גיהנום בעיקרון – לפלנטה שיכולה לקיים חיים?
האם לאלוהים יש מספר? מהו?….
האם יש קשר בין שעות הלימוד להצלחה של התלמידים?
בשר וחלב…..הממ… זה טוב? עליית מחירים – אפשר לנבא אותה?
חיים לאחר הפצצה גרעינית – זה אפשרי בכלל?
בינה מלאכותית – זה טוב או רע?
ועוד ועוד.. המון שאלות.
כיתה ט1 מתנסה בהליכת חלל באמצעות משקפי VR
המשותף לכל השאלות הללו הן שתי מילים: סקרנות אישית.
מסתבר שכיתה ט1 (בהובלת תומר קרודו) בונה לעצמה פרויקט שנתי, מבוסס סקרנות אישית, על פי הנחיות מינימליות שנקבעו מראש – בהסכמתם.
איך זה עובד?
ומספר תומר -” אמרתי לתלמידים – אתם כל הזמן מתלוננים שבית הספר מלמד אתכם דברים שאינם רלבנטים לחייכם, ואינכם יודעים מתי תזדקקו להם בעולם האמיתי אם בכלל. אז הנה לכם אתגר. מה דעתכם לבנות תהליך חקר עצמי או קבוצתי, שיעסוק בנושא חשוב על פי בחירתכם ודעתכם, ויכלול בתוכו פיתוח מיומנויות שלדעתכם תידרשו להם בהמשך החיים? זה יכול להיות ניתוח מאמר אקדמי, לבנות טבלאות אקסל ולתת להם תיאור מילולי, להבין מגמות מתוך גרפים, לבנות סקרים, לאפיין קהל יעד, ולשנות יעדים תוך כדי תנועה בהתאם למה שמצאתם.
בהמשך, עליכם לפנות למומחה תוכן בתחום שבחרתם (מורים, הורים, פרופסורים, לשלוח מיילים) להציג את עצמכם מבלי להתבייש, לחדד את החיפוש,והאתגר הגדול ביותר – לדעת לפתח לעצמך תהליך עבודה מתמשך ומשמעותי מתוך המסקנות שעלו, ולא לשלוח ולשכוח. לצלול לעומק ולא להתפזר לרוחב. ועומדת לרשותם שנה שלמה”.
ואיך כל זה קשור להוראת המקצוע שלך, לשון עברית?
תומר: “הם לומדים פה את כל נושא הלשון – מיזוג טקסטים, כתיבה טיעונית, הבעת דעה, כתיבה אקדמאית, ביבליוגרפיה, ניתוח סקרים, שליפת מידע, אפיון מקורות מידע אמינים ועוד. האתגר הגדול ביותר בעבור התלמידים לדעתי, הוא ללמוד לעבוד ולא לעשות וי ולענות על שאלות שנשאלת עליהם… ומסכם : “מכל מלמדיי השכלתי – אך מתלמידיי השכלתי הכי הרבה…”