חדשנות בחינוךלמידת פרויקטיםפדגוגיהתלמידים כותבים

מה דעתכם להפוך את כוכב הלכת נוגה למקום מתאים לחיי אדם?

מאת: רפאלה בלס

הליכת חלל במשקפי VR
הליכת חלל במשקפי VR

טוב, עם מאדים כבר סיימנו, זה מובן מאליו… כולם מדברים על מאדים. האנשים המציאותיים מדברים על שיגור משימה מאוישת בשנים הקרובות. הפנטזיונרים – מדמיינים תיירות חלל ומשפשפים את ידיהם בהנאה. ובעלי המעוף כמו אילון מאסק – מתכננים גרעיני התיישבות של ממש, גידולים חקלאיים בתנאים מאתגרים, והושבת כמיליון איש בכוכב הלכת האדום, נטול השדה המגנטי והאטמוספירה הקלושה, כוכב לכת שבו נשקול כ- 60% ממשקלנו הנוכחי, ולא נוכל לנשום בו בחופשיות וללא תיווך, כשנתבשל בקרינה הסולארית ללא שמיכת עננים מפנקת שתגן עלינו. אושר!! כן זה כבר דיבור ידוע, מאדים. זה רק עניין טכני של זמן וזה יקרה. (לא מומלץ בינתיים! )
אבל צוות מקרב תלמידי ט1, הכיתה המדעית, שמתנסה השנה בעבודות חקר שונות ומשונות בנושאים מסקרנים (בשיטת החוזקות שפיתח המורה תומר קרודו), החליטו דווקא על אתגר נוגה. לא עזר כשאמרנו להם שנוגה הוא גיהנום. שהטמפרטורות שם יכולות להגיע ל- 500 מעלות צלזיוס כמו כלום. שהוא נוצץ רק מבחוץ – בשל שמיכת העננים החונקת המקיפה אותו – שמחזירה את אור השמש כל כך יפה לעינינו הסקרניות. שהוא דוגמה חיה ואימתנית לאפקט חממה שיצא מכלל שליטה. ושהלחץ האטמוספרי שם – ימעך לתוך עצמו כל עצם שיעז לדרוך על אדמתו. אפילו ירח אין לו.
כן – אבל לא שמעת את הרעיון שלנו, הם אמרו בעיניים נעלבות.
אוקי.
ספרו.
והנה – הם מספרים!

וגם מראים.
הכירו את בשורת ה..”טרה-פורמציה של נוגה”
Terraforming Venus

 

מפגש זום
מפגש זום עם ד”ר הלל רובינשטיין

“זהו רעיון מאד מעניין ומקורי”, אומר לנו ד”ר הלל רובינשטיין, ממייסדי מרכז D-mars הישראלי, שעלה לכותרות לא מזמן בזכות ניסוי ההדמיה במכתש רמון, שבמסגרתו התבודדו אנשים במדבר ודימו מעבדת מחקר מאוישת על כוכב הלכת מאדים. “ויחד עם זאת, למרות שאנחנו בודקים רעיונות דומים במאדים  (להתיישב במאדים זה אפשרי – לשנות את כל תנאי המחיה שלו לדעתי כרגע זה בלתי אפשרי), כדאי שתדעו, שכל הרעיונות הללו אינם תחליף לכדור הארץ בשום דרך שהיא. גם במצב התיאורטי הכי גרוע של כדור הארץ כמו למשל אסון אקלימי או אסון גרעיני, הוא עדיין יתאים לנו לחיים הרבה יותר מכל כוכב לכת או גרם שמים אחר במערכת השמש שלנו… כדאי לנו לשמור עליו מכל משמר“.

 

 

בתמונה מעלה (ויקיפדיה): כוכבי הלכת הארציים במערכת השמש ביחס גדלים אמיתי, מימין לשמאל: כוכב חמה, נוגה, כדור הארץ ומאדים.