חינוך חברתימלחמה

עוטף אור ועוטף תקווה – נוער מחבר כוונה למעשים

מאת: סיגלית ריקה, רכזת חברתית

בשבוע שעבר  השתתפו תלמידי מנהיגות של בית ספרנו בכנס יוזמות  “עוטף אור” ביוזמת עיריית ת”א,  שבו כ-150 תלמידים משמונה בתי ספר ממגזרים שונים (יהודים, ערבים ודתיים), הציגו את הפרויקטים שלהם, קבלו רעיונות והשראה והרגישו את הכוח של האחדות. הפרויקט נולד ממש אחרי 7.10, במטרה להרבות טוב בחברה הישראלית שכל-כך זקוקה לנחמה. במסגרת הפרויקט, הקימה ההנהגה הצעירה של תיכון עמל להייטק ואמנויות ע”ש שמעון פרס את מיזם “עוטף תקווה“, בשיתוף נוער שפונה מנתיב העשרה ונקלט בבית הספר. יחדיו, קיימו התלמידות והתלמידים פעילויות וסדנות אמנות שונות, תוך התמקדות בנושא התקווה.

בבית ספרנו בנינו קבוצת מנהיגות בשכבת ט’ אשר לוקחת חלק בתהליך הזה. היינו בנקודת זמן שבה הרגשנו שעלינו להניע וליזום לצד מציאת הכוחות הפנימיים. בכנס הצגנו את מיזם “עוטף תקווה “ כאשר נציגתנו להציגה היו הנערות משכבה ט’ אורית לוינסקי והילה בוסקילה שהובילו יחד עם קבוצת המנהיגות את המיזם.

הרעיון היה לקחת את נושא התקווה ולחבר אותו לכיתות שקלטו  את תלמידי העוטף מנתיב העשרה. בחטיבת הביניים חמש כיתות קלטו את תלמידי העוטף. חשבנו על שאלות פילוסופיות של  מהי תקווה, איך מוצאים את התקווה , מה נדרש מאתנו כדי לשנות את המציאות, האם זה ניתן? איך עושים את זה ? האם אנו משמעותיים בעשייה שלנו ולמי? איך  נוכל לתרום לחברה ומה הכוח שלנו?

על שאלות אלו הקדשנו מחשבה משותפת שבה ענינו ובנינו את הפרויקט שלנו במסגרת תכנית עוטף אור. החלטנו לעשות !

אז איך מעבירים נושא פילוסופי הלכה למעשה? איך מגייסים את התלמידים השונים ואיך מעבירים מסר של תקווה ? התמקדנו בכיתות שקלטו תלמידים מנתיב העשרה.

הגענו ליום הזה !

לפעילות הנ”ל גייסנו את קבוצת המנהיגות הצעירה בבית הספר, מורים, וכן את הצופים אשר עושים אצלנו שנת שירות. התלמידים עברו סדנא בת שעתיים שבה בחנו קודם כל את נושא התקווה מנקודות    מבט שונות ומהם הכוחות המניעים את התקווה. השיעור התחיל עם משחק אסוציאציות למילה תקווה, שיחקנו משחק בינגו העוסק בתקווה כאשר הילדים היו בתחרות לנצח והיו פעילים. בהמשך הצגנו לתלמידים את סרטון הצפרדעים שבה המסר המוביל הוא שגם אם אתה בבור חשוך ועמוק וגם עם מוגבלות של חרשות, אם יש בך אמונה ותקווה אתה תצליח לנתר מהבור.  התלמידים קיבלו חמש סדנאות שונות שבכל אחת בא לידי ביטוי רעיון מרכזי של  תקווה באמצעות אומנות:

פעילות בסדנא של חרוזים, סדנת  אוריגמי , סדנת אמנות  ציור ורישום , סדנת בינה מלאכותית, סדנת צילום.

בכל הסדנאות התוצרים שיקפו את היבט התקווה באופן אמנותי.

בסיומו של יום הכנו לוח קיר עם יצירות התלמידים.

 בכנס הצגנו עוד יוזמות שכללו מרוץ לאור לחנוכה, חבילות תרומה לחיילים ובהם שני מורים המשרתים בצבא אצלנו, וכן איך מקבלים מורה שחזר מעזה.

הכנס היה משמעותי עבור קבוצת המנהיגות , ונבנה מפרזנטציות של המיזמים שהשתתפו בתכנית עוטף אור  בתל אביב וכן הרצאה “מאדישות אישית למעורבות חברתית” מאת שגיא יניב. התלמידים נפגשו עם תלמידים אחרים מבתי הספר, נחשפו ליוזמות שונות וכן הרגישו שעשייתם נראית, נשמעת ומשמעותית! תודה לכל מובילי הכנס ולכל השותפים לעשייה החינוכית.